BENKOR s.r.o. - English BENKOR s.r.o. - Deutsch BENKOR s.r.o. - Espanol

Recepty

Koření a bylinky

- používají se k vylepšení chuti a vůně pokrmů, většina má také léčivé účinky a mohou být našemu tělu velmi prospěšné. Ať už je používáme ve směsích nebo samostatně, nezapomeňme však na střídmost - také zde platí rčení „všeho s mírou".

Na této stránce naleznete nejen pár jednoduchých a chutných receptů, ve kterých je to právě koření, které dělá pokrmy přitažlivější, dodává jim svou báječnou a specifickou chuť a osobitou vůni, ale také několik tipů a nápadů, jak si jednoduše ozvláštnit chuť Vašich jídel a nápojů. Někdy stačí opravdu málo a kromě krásné vůně a specifické chuti dodáte svému tělu - díky koření -
i kousek zdraví.

Celerovo-mrkvová pomazánka

Celerovo-mrkvová pomazánka

Petrželový list je zdrojem vitamínů a minerálů a významným dekoračním prvkem pokrmů. Hodí se do teplých i studených jídel - do polévek, omáček, salátů, pomazánek, paštik, k  bramborám, masu i těstovinám. Kořen se používá namočený nebo krátce povařený do polévek, omáček, salátů i k masu. Petržel je koření, které podporuje funkci trávicího ústrojí a ledvin.

Pepř je nejrozšířenější koření, které se používá ve všech kuchyních jak celý, tak mletý. Hodí se do polévek, omáček, nakládané zeleniny i k masu.

Detail
Jablečný kompot

Jablečný kompot

Vanilkový cukr s mletou přírodní vanilkou, bez chemických přísad. Cukr, vanilka pravá 2%.        

Skořice - jedno z nejstarších koření. Používá se do slaných pokrmů čínské a indické kuchyně a všech sladkých pokrmů. Vše co sladíme cukrem, můžeme sypat skořicí – kaše, moučníky, kompoty, jablkový závin, svařené víno, punče apod. Podporuje trávení, odstraňuje nepříjemný pach z úst.  

Hřebíček - velmi aromatické koření. Používá se celý nebo mletý ke kořenění sladkých pokrmů nebo pečiva - zvláště vánočního, do svařeného vína, dále na tmavé maso - skopové a zvěřinu, do naložené sladkokyselé zeleniny a kompotů. Podle lidové tradice se žvýká při bolestech zubů a zánětech v dutině ústní.

Detail
Dýňová polévka

Dýňová polévka

Prachanda polévková - vyvážená zeleninová směs typu Vegeta. Neobsahuje glutaman ani žádné další přísady, pouze sůl. Pomůže Vám vylepšit každou polévku, omáčku i mnohou pomazánku. Lze ji použít i na posypání chleba s máslem. 
Složení: sůl 34,7 %, cibule, celer, karotka, petržel, pórek, česnek, kurkuma, libeček.

Pepř - nejrozšířenější koření, které se používá ve všech kuchyních jak celý, tak mletý. Hodí se do polévek, omáček, nakládané zeleniny i k masu.

Petrželový list - zdroj vitamínů a minerálů a významný dekorační prvek pokrmů. Vhodný do teplých i studených pokrmů - do polévek, omáček, salátů, pomazánek, paštik, k bramborám, masu i těstovinám.

Detail
Mléčný koktejl - ostružiny

Mléčný koktejl - ostružiny

Vanilkový cukr - s mletou přírodní vanilkou. Bez chemických přísad.
Složení: cukr, vanilka pravá 2 %.

Dolce bylinný karamel - unikátní výrobek. Je to zkaramelizovaný cukr (nebo fruktóza – Dia Dolce) konzistence medu s přidaným bylinným extraktem jednotlivých bylin - šalvěje, jitrocele nebo černého bezu. Lze jej doporučit při žaludeční dietě, pálení žáhy, bezlepkové dietě, alergii na pyly, jako prevenci v chřipkových obdobích, dia variantu při diabetické dietě.

Detail
Pečená rajčata

Pečená rajčata

Petrželový list je zdrojem vitamínů a minerálů a významným dekoračním prvkem pokrmů. Hodí se do teplých i studených jídel - do polévek, omáček, salátů, pomazánek, paštik, k  bramborám, masu i těstovinám. Kořen se používá namočený nebo krátce povařený do polévek, omáček, salátů i k masu. Petržel je koření, které podporuje funkci trávicího ústrojí a ledvin.

Pepř je nejrozšířenější koření, které se používá ve všech kuchyních jak celý, tak mletý. Hodí se do polévek, omáček, nakládané zeleniny i k masu.

Detail
Zelené fazolky se sýrem

Zelené fazolky se sýrem

Rosovické koření je určeno k širšímu využití v racionální výživě, používáme ho k úpravě vůně i chuti, příznivě stimuluje zažívání. Naše Rosovické koření obsahuje pouze druhy koření vypěstované v Čechách, neobsahuje sůl ani žádné další přísady, má jemnou chuť a vůni a hodí se k úpravě různých druhů mas, zeleniny, polévek, pomazánek a třeba i na chléb s máslem.

Detail
Kapr na Rosovickém koření

Kapr na Rosovickém koření

Rosovické koření je určeno k širšímu využití v racionální výživě, používáme ho k úpravě vůně i chuti, příznivě stimuluje zažívání. Proto Vám přinášíme recept na kapra s Rosovickým kořením.

Detail
Vánoční bezlepkové pečení s RUMINI

Vánoční bezlepkové pečení s RUMINI

Firma RUMINI připravila pro celiaky vánoční překvapení plné vánočních receptů. Byli jsme přizváni ke spolupráci s naším kořením. A tak Vám můžeme Podle bezlepkové kuchařky RUMINI v kuchyni o Vánocích můžete připravit třeba bezlepkové linecké pečivo, vanilkové rohlíčky, plněné košíčky, včelí úly a mnohé další.

Detail