BENKOR s.r.o. - English BENKOR s.r.o. - Deutsch BENKOR s.r.o. - Espanol

DolceUvod.png


Bylinné karamely Dolce – výrobce Květa Veselá, Domácí bylinné dobroty

Dolce je unikátní výrobek. Je to zkaramelizovaný cukr (nebo fruktoza – Dia Dolce) konzistence medu s přidaným bylinným extraktem jednotlivých bylin - šalvěje, jitrocele nebo černého bezu.

 Lze jej doporučit  při žaludeční dietě, pálení žáhy, bezlepkové dietě, alergii na pyly, jako prevenci v chřipkových obdobích, dia variantu při diabetické dietě.

Používá se:

-    jako sladidlo všude, kde se používá cukr nebo med, výborné do čajů i kávy,
-    jako med, třeba i na chleba,
-    do sladkokyselých nálevů na saláty, do omáček a polévek (třeba rajské), na potírání kuřete při pečení,
-    s horkou vodou jako bylinný nápoj, který je zajímavou variantou čaje s účinky jako bylinný čaj,
-    se studenou vodou jako bylinková limonáda.


 

OSLAĎTE SI ŽIVOT

BYLINNÝM KARAMELEM DOLCE

A NEUBLÍŽÍTE SVÉMU TĚLU


Příběh bylinných karamelů DOLCE

Mnoho vděku patří páteru Ferdovi za radu, díky které paní Květa Veselá vyrobila karamel s konzistencí medu pro zdraví dětí i nás dospělých. Páter Ferda přisuzoval karamelu neobyčejný význam. Říkal, že jednou z příčin překyselení žaludku je bílý cukr. Nejlepší je sladit medem nebo cukrem ve formě karamelu. Cukr takto připravený se stává zásaditým a nepotřebuje odebírat tělu minerály pro své další zpracování.

Páter Ferda (Zdroj:http://1gr.cz/fotky/idnes/15/034/org/PP5a3c4d_ferda2.JPG)

Takto připravené bylinné karamelové "medy" jsou vhodné i pro alergiky na včelí produkty, pyl a lepek. Druh vyrobený z fruktózy je vhodný pro diabetiky a všechny jsou vhodným sladidlem při překyselení žaludku nebo pálení žáhy.

Dolcetem lze zcela nahradit bílý cukr, dá se použít na oslazení kávy, čaje, teplého mléka. Lze jej v kuchyni použít všude tam, kde se používá cukr nebo med.

Na základě dlouholeté spolupráce s paní Veselou pomalu přechází výroba a distribuce bylinného karamelu Dolce do firmy BENKOR, tak myšlenka pátera Ferdy o zásaditém slazení nezanikne.

                                                                                                                             Květa Veselá a BENKOR s.r.o.


4 DRUHY BYLINNÉHO KARAMELU DOLCE  

Dolce-Cerny-Bez.png                                           

S květem bezu černého – Uklidňuje organizmus, má účinek antiseptický a potopudný. Zároveň příznivě ovlivňuje cévní stěny a podporuje vykašlávání. Pomáhá čistit organismus.

Připomeňme staré přísloví – „Před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni.“

  • Poznávací znamení: Žlutá etiketa a stužka
     
Dolce-Dia-Cerny-Bez.png    

DIA s květem bezu černého – Uklidňuje organizmus, má účinek antiseptický a potopudný. Zároveň příznivě ovlivňuje cévní stěny a podporuje vykašlávání. Pomáhá čistit organismus. Je vyroběn z fruktózy (ovocného, vinného cukru), je vhodný pro diabetiky v rámci diety určené lékařem.

Připomeňme staré přísloví – „Před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni.“

  • Poznávací znamení: Zelená etiketa a stužka
     
Dolce-Sajvej.png  

Se šalvějí – Je určen spíše pro dospělé a starší. Kuřákům pomáhá při ranním pokašlávání vzít si nalačno jednu lžičku a nechat ji pomalu vstřebat za jazykem. Obzvláště dobře působí na ženy v klimakteriu, je protizánětlivý a celkově posiluje organismus.

Již v roce 1596 se ve svém objemném herbáři Petra Matthioliho se říká, že šalvěj léčí 99 nemocí.

  • Poznávací znamení: Červená etiketa a stužka
     
Dolce-jitrocel.png  

S jitrocelem – Je to velmi stará bylina, kterou již ve starověkém Řecku počítali k bylinám chladícím. Obsahuje hlavně slizové látky, glykosid aukubin, xantofyl, velké množství tříslovin, flavonoidy, enzymy, pektiny, saponin, vitamín C, kyselinu křemičitou, soli vápníku a draslíku a látky fytoncidní. Uvolňuje hleny a upravuje stolici, úspěšně tlumí kašel a má i protizánětlivé účinky.

  • Poznávací znamení: Modrá etiketa a stužka

  

Od začátku výroby a prodeje (rok 1994) se prokázalo, že jím lze zcela nahradit bílý cukr, dá se jím tedy sladit káva, čaj teplé mléko (i sójové). Lze jej v kuchyni použít všude tam, kde se používá bílý cukr nebo med. To znamená do sladkokyselých nálevů na saláty, do omáček a polévek (např. rajské), na potírání kuřete při pečení, do perníku apod. Také lžičky DOLCE se šťávou z ½ citronu přelitá v šálku horkou vodu (nikoli vařící) je lahodný zdravým nápojem, který je zajímavou variantou čaje. Lze doporučit každé ráno nalačno na kořen jazyku jednu lžičku a pomalu nechat rozpustit v krku. Šetří se tak zuby a docílí se potažení sliznice v krku, kde se tak rády chytají bacily. Takto mají mizivou šanci.

Nemá žádné toxické účinky a nehrozí ani předávkování. Je vhodný k dlouhodobému užívání.


 

S přáním pevného zdraví Vám tyto informace poskytuje výrobce

Firma DOLCE
Chržín 53
273 24

 

EshopBenkor.pngDolčata zakoupíte v eshopuEshopBenkor.png