BENKOR s.r.o. - English BENKOR s.r.o. - Deutsch BENKOR s.r.o. - Espanol

DolceUvod.png


Bylinné karamely Dolce

Dolce je unikátní výrobek. Je to zkaramelizovaný cukr (nebo fruktóza – Dia Dolce) konzistence medu s přidaným bylinným extraktem jednotlivých bylin - šalvěje, jitrocele nebo černého bezu.

 Lze jej doporučit  při žaludeční dietě, pálení žáhy, bezlepkové dietě, alergii na pyly, jako prevenci v chřipkových obdobích, dia variantu při diabetické dietě.

Používá se:


 

OSLAĎTE SI ŽIVOT

BYLINNÝM KARAMELEM DOLCE

A NEUBLÍŽÍTE SVÉMU TĚLU


Příběh bylinných karamelů DOLCE

Mnoho vděku patří páteru Ferdovi za radu, díky které paní Květa Veselá vyrobila karamel s konzistencí medu pro zdraví dětí i nás dospělých. Páter Ferda přisuzoval karamelu neobyčejný význam. Říkal, že jednou z příčin překyselení žaludku je bílý cukr. Nejlepší je sladit medem nebo cukrem ve formě karamelu. Cukr takto připravený se stává zásaditým a nepotřebuje odebírat tělu minerály pro své další zpracování.

Páter Ferda (Zdroj:http://1gr.cz/fotky/idnes/15/034/org/PP5a3c4d_ferda2.JPG)

Takto připravené bylinné karamelové "medy" jsou vhodné i pro alergiky na včelí produkty, pyl a lepek. Druh vyrobený z fruktózy je vhodný pro diabetiky a všechny jsou vhodným sladidlem při překyselení žaludku nebo pálení žáhy.

Dolcetem lze zcela nahradit bílý cukr, dá se použít na oslazení kávy, čaje, teplého mléka. Lze jej v kuchyni použít všude tam, kde se používá cukr nebo med.

Na základě dlouholeté spolupráce s paní Veselou přešla v polovině roku 2017 výroba a distribuce bylinného karamelu Dolce do firmy BENKOR, tak myšlenka pátera Ferdy o zásaditém slazení nezanikne.

                                                                                                                             Květa Veselá a BENKOR s.r.o.


4 DRUHY BYLINNÉHO KARAMELU DOLCE  

Dolce-Cerny-Bez.png                                           

S květem bezu černého – Podporuje přirozenou obranyschopnost organismu, normální funkci dýchacího systému i stav kloubů. Přispívá k čištění a správnému vylučování organismu, příznivě ovlivňuje normální hladinu glukózy v krvi, čímž napomáhá tzv. kontrole tělesné hmotnosti.

Připomeňme staré přísloví – „Před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni.“

  • Poznávací znamení: Žlutá etiketa a stužka
     
Dolce-Dia-Cerny-Bez.png    

DIA s květem bezu černého – Podporuje přirozenou obranyschopnost organismu, normální funkci dýchacího systému i stav kloubů. Přispívá k čištění a správnému vylučování organismu, příznivě ovlivňuje normální hladinu glukózy v krvi, čímž napomáhá tzv. kontrole tělesné hmotnosti.
Tato varianta se vyrábí z fruktózy. Dolce z fruktózy je vhodné sladidlo i pro diabetiky v rámci diety předepsané lékařem.

  • Poznávací znamení: Zelená etiketa a stužka
     
Dolce-Sajvej.png  

Se šalvějí – Šalvěj je přirozeným antioxidantem, podporuje hormonální rovnováhu, normální trávení imunitní systém, podporuje dýchací systém. Patří mezi byliny, které jsou doporučovány ženám v klimakteriu k podpoře tzv. menopauzálního komfortu, zejména při nočním pocení. Doporučuje se kuřákům při ranním pokašlávání vzít si nalačno jednu lžičku karamelu Dolce se šalvějí a nechat ji pomalu vstřebávat v ústech. 

Již v roce 1596 se ve svém objemném herbáři Petra Matthioliho se říká, že šalvěj léčí 99 nemocí.

  • Poznávací znamení: Červená etiketa a stužka
     
Dolce-jitrocel.png  

S jitrocelem – Jitrocel je velmi stará bylina, kterou používali již ve starověkém Řecku. V dnešní době je hojně rozšířena ve velké části světa i na území Česka. Používá se k podpoře dýchacího i imunitního systému (v lékařství patří mezi léčivé byliny, používá se proti kašli, k uvolnění hlenů). Obsahuje i glykosid aukubin, čehož se v lékařství využívá pro jeho účinky protizánětlivé a antibiotické. Dále obsahuje xantofyl, velké množství tříslovin, flavonoidy, enzymy, pektiny, saponin, vitamín C, kyselinu křemičitou, soli vápníku a draslíku a látky fytoncidní. Jitrocel podporuje mikrobiální rovnováhu a tím napomáhá normální funkci střevního traktu. Napomáhá trávení a pročištění a podpoře jater.

  • Poznávací znamení: Modrá etiketa a stužka

  

Od začátku výroby a prodeje (rok 1994) se prokázalo, že jím lze zcela nahradit bílý cukr, dá se jím tedy sladit káva, čaj teplé mléko (i sójové). Lze jej v kuchyni použít všude tam, kde se používá bílý cukr nebo med. To znamená do sladkokyselých nálevů na saláty, do omáček a polévek (např. rajské), na potírání kuřete při pečení, do perníku apod. Také lžičky DOLCE se šťávou z ½ citronu přelitá v šálku horkou vodu (nikoli vařící) je lahodný zdravým nápojem, který je zajímavou variantou čaje. Lze doporučit každé ráno nalačno na kořen jazyku jednu lžičku a pomalu nechat rozpustit v krku. Šetří se tak zuby a docílí se potažení sliznice v krku, kde se tak rády chytají bacily. Takto mají mizivou šanci.


 

Dolce-vse4.png


 

Nemá žádné toxické účinky a nehrozí ani předávkování. Je vhodný k dlouhodobému užívání.  

EshopBenkor.pngDolčata zakoupíte v eshopuEshopBenkor.png