Káva se skořicí

Skořice je jedno z nejstarších koření. Je to aromatická kůra skořicovníků, stálezelených tropických stromů podobných vavřínu. Působí příznivě na celý organismus, má kořenně nasládlou chuť a příjemnou a jedinečnou vůni. Používáme ji do slaných pokrmů čínské a indické kuchyně a do všech sladkých pokrmů. Všechno co sladíme cukrem, můžeme také sypat skořicí – kaše, moučníky, kompoty, pudinky, jablkový závin, svařené víno, punče apod. Jemnější chuť a vůni má cejlonská (pravá) skořice, která pochází ze Srí Lanky a patří k velmi drahé komoditě. Je charakteristická jemnou, sladkou a vyváženou chutí, má světlejší barvu , obsahuje menší množství kumarinu oproti jiným typům skořic z jiných oblastí.
Zajímavou chuť docílíme i přidáním trochy skořice do kávy. Podporuje trávení a odstraňuje nepříjemný pach z úst.

Káva se skořicí

Ingredience

káva
Skořice

Příprava

Dopřejte si šálek Vaší oblíbení kávy se skořicí, která kávu nejen příjemně provoní, ale také jemně osladí.

https://eshop.benkor.cz/