Zelňačka s klobásou a paprikou

Český kmín - název „Český kmín" s evropskou značkou chráněného označení původu náleží dvouletému kmínu vypěstovanému za kontrolovaných agrotechnických postupů na optimálních pozemcích a z českých odrůd. Splňuje přísnější požadavky na kvalitu. Kmín - typické koření do chleba, ke kořenění brambor, zelí, vepřové pečeně, husy, kachny, houbových pokrmů, na ryby, do polévek, tvarohu apod. Do všech těžce stravitelných jídel

Pepř - nejrozšířenější koření, používá se ve všech kuchyních jak celý, tak mletý. Hodí se do polévek, omáček, nakládané zeleniny i k masu.

Paprika - hodí se ke všem masitým pokrmům, k zelenině, do polévek, pomazánek apod. Má lahodnou chuť, všestranné použití, obsahuje hodně vitaminu C, rostlinná barviva a minerální látky.

Zelňačka s klobásou a paprikou

Ingredience

kysané zelí
brambory
sůl
Kmín
Pepř
Paprika sladká - doporučujeme papriku sladkou maďarskou
voda / vývar
olej / sádlo
mouka hladká
cibule
klobása

Příprava

Zelí slijeme a spolu s bobkovým listem, kmínem a novým kořením vaříme ve vodě nebo vývaru do změknutí. Zvlášť uvaříme se solí a kmínem na kostičky pokrájené brambory. Na pánvi s olejem orestujeme cibuli a na kolečka nakrájenou klobásu, zasypeme moukou a připravíme řidší jíšku. Na závěr přidáme papriku, promícháme, odstavíme a necháme vychladnout. Poté vmícháme do zelí, dochutíme solí a pepřem a ještě cca ¼ hodiny povaříme.

https://eshop.benkor.cz/