Piri piri

Piri piri je lehce pikantní, mírně ostrá kořenící směs, která se nejčastěji používá na pečené kuře, ale má takřka univerzální využití. Hodí se do všech druhů jídel, kterým je třeba dodat ostřejší chuť. Uplatní se především při přípravě různých druhů pečeného, grilovaného a dušeného masa. Výborně dokoření i omáčky, těstoviny nebo saláty. Obsahuje pouze 5 % soli, tudíž je vhodná i k přípravě grilovaných sýrů.

Piri piri

Smícháním 2 polévkových lžic (10g) kořenící směsi s 6 lžícemi oleje vznikne jemná pikantní marináda, která vystačí přibližně na 1 kilogram masa.

SLOŽENÍ:

chilli, cibule, česnek, paprika červená, pepř černý, sůl (5%), petržel, medvědí česnek, kurkuma, paprika sladká.

ESHOP:

11Tlac-eshop.jpg

12Tlac-zpet.jpg