Žampionový krém

Petrželový list je zdrojem vitamínů a minerálů a významným dekoračním prvkem pokrmů. Hodí se do teplých i studených jídel - do polévek, omáček, salátů, pomazánek, paštik, k bramborám, masu i těstovinám. Kořen se používá namočený nebo krátce povařený do polévek, omáček, salátů i k masu. Petržel je koření, které podporuje funkci trávicího ústrojí a ledvin.

Pepř je nejrozšířenější koření, které se používá ve všech kuchyních jak celý, tak mletý. Hodí se do polévek, omáček, nakládané zeleniny i k masu.

Žampionový krém

Ingredience

1-2 lžíce másla
1 cibule
250 g žampionů
1 lžíce hladké mouky
¾ l vody / mléka
sůl
Pepř
Petržel
smetana
parmezán

Příprava

Na másle restujeme nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony a krátce opečeme. Zaprášíme moukou, krátce osmahneme a zalijeme vodou nebo mlékem. Rozmícháme a necháme povařit. Dochutíme solí, pepřem, zjemníme smetanou a rozmixujeme. Zdobíme hrubě mletým pepřem a petrželkou, můžeme přidat také hoblinky parmezánu.

https://eshop.benkor.cz/