ŠVESTKY

Želírka je určena k domácí přípravě marmelád a džemů z každého ovoce. Obsahuje pektin, cukr a kyselinu citronovou. Neobsahuje žádné konzervační látky, proto je třeba přesně dodržet pracovní postup, aby byl výsledek dokonalý. Postup je jednoduchý a je popsán na každém obalu.
Složení: cukr, pektin, kyselina: kys. citronová.

 

ŠVESTKY

Ingredience

ovoce - švestky
cukr
Kyselina citronová / citronová šťáva
Želírka

Příprava

Švestky - jsou velmi oblíbeným ovocem pozdního léta a jejich krásné modrofialové plody nejen skvěle chutnají , ale jsou také velmi zdravé.
Můžete je upravovat na mnoho způsobů, lze je např. zavařovat, báječné jsou do koláčů a dokonalá jsou i švestková povidla.. Skvěle se snoubí s kořením jako je citronová kůra, skořice, hřebíček , badyán či vanilka - vše a mnohem více najdete na https://eshop.benkor.cz/

Pokud budete dělat marmeládu, můžete použít naši tradiční ŽELÍRKU - neobsahuje žádné konzervační látky, jen pektin, cukr a kyselinu citronovou. V našem sortimentu naleznete také samotný pektin či kyselinu citronovou.

https://eshop.benkor.cz/cs/eshop/7-akce/11-zavarujeme-a-nakladame/

Zralé ovoce důkladně opereme, očistíme a vypeckujeme. Ovocnou hmotu množství 1 kg vaříme za stálého míchání 8 – 10 minut. Sáček Želírky smícháme s 0,8 – 1,0 kg cukru. Za stálého míchání přidáme cukr k ovocné hmotě a přivedeme k varu, vaříme za stálého míchání 5 minut. Při přípravě marmelády z málo kyselého ovoce ( maliny, jahody) přidáme před koncem varu šťávu z jednoho citrónu nebo 1 kávovou lžičku kyseliny citronové. Horkou marmeládu naplníme do suchých předehřátých sklenic, uzavřeme ihend víčky a obrátíme na 5 minut dnem vzhůru.