Papriková pomazánka

Paprika - hodí ke všem masitým pokrmům, k zelenině, do polévek, pomazánek apod. Má lahodnou chuť, všestranné použití, obsahuje hodně vitaminu C, rostlinná barviva a minerální látky.

Pepř - nejrozšířenější koření, které se používá ve všech kuchyních jak celý, tak mletý. Hodí se do polévek, omáček, nakládané zeleniny i k masu.

Kmín - název „Český kmín" s evropskou značkou chráněného označení původu náleží dvouletému kmínu vypěstovanému za kontrolovaných agrotechnických postupů na optimálních pozemcích a z českých odrůd. Je typickým kořením do chleba a slaného pečiva, ke kořenění brambor, zelí, vepřové pečeně, husy, kachny..do těžce stravitelných jídel.

Papriková pomazánka

Ingredience

žervé
kysaná smetana
sůl
Paprika červená
Pepř
Kmín mletý

Příprava

Příprava je velmi jednoduchá - žervé smícháme s kysanou smetanou, osolíme a dle chuti přidáme bylinky a koření - my jsme použili sladkou papriku a dochutili špetkou pepře a báječného českého kmínu.


Poctivé a kvalitní koření BENKOR najdete na https://eshop.benkor.cz/.