Lososová krémová polévka

Muškátový oříšek koření svou sladkou pálivou ostrostíí,aromatizuje nápoje, zeleninové šťávy, svařené víno, punč apod. Je vhodný do zeleniny,na ryby, patří do vánočního pečiva

Pepř je nejrozšířenější koření - hodí se do polévek, omáček, nakládané zeleniny i k masu  

Petrželový list je zdroj vitamínů a minerálů. Do polévek, omáček, salátů, pomazánek, k  bramborám, masu i těstovinám..  

Prachanda polévková je vyvážená zeleninová směs typu Vegeta. Neobsahuje glutaman ani žádné další přísady, pouze sůl. Pomůže vylepšit každou polévku, omáčku či pomazánku.

Lososová krémová polévka

Ingredience

losos
cibule
mouka
vývar / voda
smetana
sůl
Pepř
Muškátový oříšek
Petržel – sušený list
Pracharanda polévková

Příprava

    • Najemno nasekanou cibuli orestujte na másle, přidejte lososa pokrájeného na kostičky, zasypte moukou a krátce orestujte. Zalijte vývarem - jednoduše si jej připravíte třeba s pomocí naší polévkové Pracharandy - a vařte cca 10 minut. Zjemněte smetanou, krátce provařte a rozmixujte. Následně ještě chvilku prohřejte, dochuťte solí, špetkou pepře, strouhaným muškátovým oříškem a petrželkou. Dětské strávníky určitě potěšíte, pokud k ní uděláte opečený toust např. ve tvaru zvířátek.

    •   https://eshop.benkor.cz/