Cibulový dip

  • Pepř - nejrozšířenější koření, které se používá ve všech kuchyních jak celý, tak mletý. Hodí se do polévek, omáček, nakládané zeleniny i k masu.
  • Worcesterová omáčka - vyrobená přírodní fermentací, bez lepku, má sladkokyselou chuť. Používáme ji k dochucení omáček, salátů, dresinků, dále pro přípravu čínské a japonské kuchyně. Výrobce Ekoprodukt.
Cibulový dip

Ingredience

cibule
olivový olej - 2 lžíce
balzamikový ocet - 2 lžíce
Worchestrová omáčka – 2 lžíce
Pepř černý mletý
smetanový sýr - 230g
zakysaná smetana – 125ml
sůl
majonéza - 2 lžíce

Příprava

Na oleji opékejte na mírném ohni nakrájenou cibuli, dokud nezíská karamelovou barvu. Přidejte ocet a worchestrovou omáčku a vařte do zhoustnutí. Nechte vychladnout a následně vmíchejte našlehaný sýr se smetanou a majonézou. Dochuťte solí a pepřem Nechte chladit. Vynikající je k masu i zelenině.

Koření, bylinky, kořenící směsi - vše na https://eshop.benkor.cz/