Cibulové kroužky

Paprika - hodí ke všem masitým pokrmům, k zelenině, do polévek, pomazánek apod. Pro svou lahodnou chuť a všestranné použití je pro přípravu jídel téměř nepostradatelná. Paprika obsahuje hodně vitaminu C, rostlinná barviva a minerální látky.

Pepř - nejrozšířenější koření, které se používá ve všech kuchyních jak celý, tak mletý. Hodí se do polévek, omáček, nakládané zeleniny i k masu. 

Cibulové kroužky

Ingredience

cibule
sůl – 1 lžička
polohrubá mouka - 1 hrnek
1 kypřící prášek do pečiva
1 šálek vody nebo piva
Paprika sladká / pálivá / uzená
Pepř černý

Příprava

Těstíčko na obalení : 1 hrnek polohrubé mouky, 1 lžíce prášku do pečiva, 1 lžička soli, 1 šálek vody nebo piva. Těsto ochutíme paprikou, černým pepřem či jiným kořením dle chuti. Papriku můžete vyzkoušet jak sladkou, tak pálivou, výborná je také paprika uzená. Nejdříve vždy dobře promíchejte suché ingredience, nakonec přilijte vodu/ pivo a připravte si řidší, hladké těsto. Cibuli nakrájejte na silnější kroužky, obalte v těstíčku a osmažte dozlatova. Těstíčko lze využít nejen na cibulové kroužky, ale třeba i na ryby, hranolky, zeleninu nebo - po malé úpravě - i na ovoce ( sladká varianta - vodu nahradíte mlékem a sůl cukrem, přidat můžete i špetku skořice).

Koření, bylinky a kořenící směsi - https://eshop.benkor.cz/