
Ajowan
Ajowan jsou semena (plody) rostliny příbuzné kmínu, která se pěstuje v jižní Indii a v arabských zemích. Má ostrou hořkou chuť připomínající tymián, proto dávkujte opatrně. Používá se především v indické a arabské kuchyni. Hodí se do indických směsí s oříšky a luštěninami, chlebů, do lístkového pečiva a sušenek.

CHUŤ a VŮNĚ:
Má ostrou hořkou chuť připomínající tymián, proto dávkujte opatrně.
VYUŽITÍ:
Ajowan jsou semena (plody) rostliny příbuzné kmínu, která se pěstuje v jižní Indii a v arabských zemích. Má ostrou hořkou chuť připomínající tymián, proto dávkujte opatrně. Používá se především v indické a arabské kuchyni. Hodí se do indických směsí s oříšky a luštěninami, chlebů, do lístkového pečiva a sušenek.
V Indii se používá jako léčivo – pomáhá zlepšovat trávení a odstraňovat nadýmání, proto se přidává do pokrmů s luštěninami a škrobem.
ESHOP:
- k dispozici ve formě : CELÝ