BENKOR s.r.o. - EnglishBENKOR s.r.o. - DeutschBENKOR s.r.o. - Espanol BENKOR s.r.o. - Facebook BENKOR s.r.o. - Instagram BENKOR s.r.o. - Linkedin

Koření a kořenící směsi BENKOR 

NA TÉTO STRÁNCE NEUSTÁLE PRACUJEME A POSTUPNĚ PRO VÁS BUDEME DOPLŇOVAT DALŠÍ INFORMACE O NAŠICH PRODUKTECH.

Adžika

Adžika

Směs původem z Gruzie. Používá se k úpravě masa i zeleniny. Její chuť umožňuje universální použití do slaných pokrmů. Kromě běžného koření obsahuje sůl, kyselinu citronovou a česnek.

Detail
Americké brambory

Americké brambory

Kořenící směs k přípravě amerických brambor. Obsahuje sůl, není nutno solit navíc.

Detail
Angula  - gulášové koření bez lepku

Angula - gulášové koření bez lepku

Směs papriky, sušené cibule, spolu s polévkovým základem, moukami z rýže a pohanky a kořením určená k snadné a rychlé přípravě guláše nebo gulášové polévky. Návod je na obalu. Protože obsahuje cibuli a mouky na zahuštění, potřebujeme k přípravě již pouze maso, vodu a trochu soli a tuku. Tato směs neobsahuje lepek.

Detail
Asa foetida

Asa foetida

Asa foetida (asant, čertovo lejno, ločidlo) je pryskyřice z kořenů tropických stromů rodu Ferula. Velmi silně zapáchá, proto se používá ve velmi malých množstvích. Jako koření se používá ředěná rýžovou moukou, aby se usnadnilo dávkování. Při tepelné úpravě se zápach ztrácí. Proto se na začátku úpravy pokrmu čertovo lejno opraží na oleji. Používá se především do pokrmů indické vegetariánské kuchyně, kde nahrazuje cibuli a česnek. V tradiční indické medicíně se používá prot nadýmání a bronchitidě.

Detail
Bambova sůl

Bambova sůl

Kořenící sůl vhodná do zeleninových salátů, pomazánek, dresingů, omáček, na bílé maso, ryby, rýži, luštěniny, brambory i na chléb s máslem.

Detail
Biftekové koření

Biftekové koření

Biftekové koření je směs k rychlé přípravě bifteků z hovězího masa nebo divočiny. Maso se naklepe, posype směsí, podle chuti přisolí a orestuje po obou stranách na tuku. Obsahuje pšeničnou mouku, proto se nehodí pro bezlepkovou dietu.

Detail
Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

Bylinkové máslo je směs koření s přídavkem soli a kyseliny citronové vhodná k přípravě pomazánek a ke kořenění salátů.
Základní postup k přípravě bylinkového másla: 2-3 lžičky směsi utřeme do hladka s kostkou másla (0,25kg).

Detail
Chlebové koření

Chlebové koření

Chlebové koření je směs koření k pečení chleba v domácích pekárnách i v troubě. Neobsahuje sůl ani žádné další přísady.

Detail
Grilovací koření  bez glutamanu / s glutamanem

Grilovací koření bez glutamanu / s glutamanem

Grilovací koření je vyvážená směs koření, bylinek, soli a glutamanu určená ke grilování každého masa.

Základní postup - grilované kuře: očištěné, opláchnuté a osušené kuře okořeníme směsí, potřeme olejem a grilujeme asi 60 min. Občas potíráme směsí rozmíchanou v oleji. Podle chuti můžeme dosolit.

 

 

Detail
Buffalo

Buffalo

Buffalo - grilovací koření je ostřejší směs vhodná ke grilování především kuřecího masa.

Detail
Čarodějka

Čarodějka

Čarodějka je kořenící přípravek na grilování, rožnění, pečení, na přípravu minutek, do gulášů a omáček. Obsahuje kromě směsi koření ještě sůl, cukr, kyselinu citronovou a sezam. Směs vyrábíme ve spolupráci s firmou Ivan Píša, Léčivý domek, Žebrák.

Detail
Chicken masala

Chicken masala

Chicken masala je indická ostřejší směs na kuře, která se ale hodí podobně jako Kari ke kořenění i jiných, také vegetariánských pokrmů. Tato směs pochází z Rajasthanu v severovýchodní Indii. Směs je vhodné na začátku přípravy opražit na oleji.

Detail
Čubrica

Čubrica

Čubrica je známá bulharská směs bylinek, která se používá ke kořenění masitých i zeleninových pokrmů.

Detail
Divočina

Divočina

Divočina je směs koření a bylinek k úpravě masa „na divoko". Hodí se k nakládání masa, k pečení i úpravě minutek, a to jak ze zvěřiny, tak i jiných jako např. „kuřete na divoko". Směs dodá masu nejen tu správnou chuť divočiny, ale pomůže i strávení těchto pokrmů. Složení směsi je ve stylu tradiční české kuchyně. Obsahuje bylinky, které pomáhají vyloučit z těla nežádoucí produkty látkové výměny, vznikající při trávení těchto mas, především zvěřiny.

Detail
Fish masala

Fish masala

Fish masala je indická ostřejší směs na ryby, která se podobně jako Kari hodí ke kořenění různých pokrmů i vegetariánských. Pochází z Rajasthanu v severovýchodní Indii. Směs je vhodné na začátku přípravy opražit na oleji.

Detail
Francie  - marinovací směs

Francie - marinovací směs

Francie marinovací směs je bylinková směs bez soli ke grilování zeleniny. Je vhodné zeleninu předem naložit do směsi koření s olejem. Její pomocí můžeme připravit i dietní neslané pokrmy. Grilujeme obvyklým způsobem.

Detail
Garam masala

Garam masala

Garam masala - indická „domácí směs" je ostřejší směs, která se podobně jako Kari vyskytuje v mnoha různých variantách, závisejících na lokálních zvyklostech a chuti kuchařky. Naše garam masala pochází z Rajasthanu v severovýchodní Indii. Je to universální směs pro indické pokrmy masité i vegetariánské. Směs je vhodné na začátku přípravy opražit na oleji.

Detail
Gyros

Gyros

Směs tradičně používaná ke grilování masa – řecký Gyros. Hodí se ale podle fantasie i do různých jiných pokrmů, včetně zeleninových. Obsahuje bylinky, koření, sůl a dextrózu.

Detail
Italské / salátové bylinky

Italské / salátové bylinky

Italské bylinky do salátu je kořenící směs vhodná ke kořenění salátů. Hodí se i k pokrmům italského typu jako jsou těstoviny nebo pizza.

Detail
Kapr po Novohradsku

Kapr po Novohradsku

Kapr po Novohradsku je obalovací směs k přípravě jemně kořeněného kapra. Porce osolíme, obalíme ve směsi a zvolna smažíme na oleji.

Detail
Kari

Kari

Kari je orientální směs koření, která se vyskytuje v mnoha variantách. Každá indická hospodyně míchá vlastní Kari. Naše Kari je směs indického typu zjemněná tak, aby byla přijatelná pro strávníky zvyklé na českou kuchyni. Mělnická Vrutice ji dodává na český trh již 50 let.

Detail
Klobásové koření

Klobásové koření

Klobásové koření je směs koření k domácí přípravě paprikové klobásy bez soli a chemických přísad. Hodí se i k úpravě masa pečením.

Detail
Koření do perníku

Koření do perníku

Koření do perníku je tradiční směs perníkového koření, která se v Mělnické Vrutici vyrábí už od nepaměti a je také součástí mnohých průmyslově vyráběných perníků. Na obalu je návod na vykrajované perníčky.

Detail
Koření na čínu bez /s glutamanem

Koření na čínu bez /s glutamanem

Koření na čínu je směs k přípravě čínských pokrmů. Základní postup: Nakrájené maso naložíme se směsí koření a oleje. Orestujeme na oleji, když maso změkne, přidáme zeleninu, zaprášíme škrobem, podle chuti dosolíme a dusíme do měkka.

 

Detail
Koření na kuře

Koření na kuře

Koření na kuře je směs koření, která neobsahuje sůl, glutaman ani jiné přísady. Používá se k úpravě kuřete pečením, dušením nebo grilováním. Směs je velmi vhodná při jaterních a žaludečních dietách.

Detail
Pizza - koření na pizzu

Pizza - koření na pizzu

Koření na pizzu je směs koření a bylinek ke kořenění pizzy. Neobsahuje sůl, ani jiné přísady.

Detail
Ryby - koření na ryby

Ryby - koření na ryby

Koření na ryby je směs bylinek a koření s přísadou soli a kys. citronové k úpravě ryb pečením, smažením, grilováním i dušením. Rybu před tepelnou úpravou osolíme a hojně posypeme směsí koření. Můžeme nechat asi 1 hod. uležet v chladu.

Detail
Svařené víno

Svařené víno

Koření na svařené víno je tradiční směs koření, která se používá ke kořenění svařeného vína na jižní Moravě. Neobsahuje cukr, ani žádné jiné přísady.
Dva návody na přípravu svařeného vína:
1) k 0,5 l vína (červeného, bílého nebo i ovocného) přidáme 0,5 lžičky směsi, krátce povaříme a podle chuti osladíme, scedíme.
2) lehké svařené víno: 0,25 l vody a 0,5 lžičky koření svaříme, osladíme, scedíme a nakonec přidáme 0,25 l vína.

Detail
Pracharanda houbová

Pracharanda houbová

Kořenící základ vhodný k přípravě houbové a bramborové polévky, tradičního českého kuby, omáček, rizota, kuskusu, pomazánek, masa, kapusty.

Detail
Pracharanda papriková

Pracharanda papriková

Vyvážená zeleninová směs typu Vegety. Neobsahuje glutaman ani žádné další přísady pouze sůl.
Pomůže Vám vylepšit každou polévku, omáčku i mnohou pomazánku. Lze ji použít i na posypání chleba s máslem. Papriková pracharanda navíc díky obsahu papriky dodává pokrmům červenou barvu a paprikovou příchuť. Hodí se také k přípravě gulášové polévky, nebo guláše vhodného pro děti.

Detail
Pracharanda polévková

Pracharanda polévková

Prachanda je vyvážená zeleninová směs typu Vegeta. Neobsahuje glutaman ani žádné další přísady pouze sůl.
Pomůže Vám vylepšit každou polévku, omáčku i mnohou pomazánku. Lze ji použít i na posypání chleba s máslem. Papriková pracharanda navíc díky obsahu papriky dodává pokrmům červenou barvu a paprikovou příchuť. Hodí se také k přípravě gulášové polévky, nebo guláše vhodného pro děti.

Detail
Pět pepřů

Pět pepřů

Pět pepřů je směs červeného, zeleného, černého, bílého a sečuánského pepře. Používá se vcelku nebo podrcená k opepření masitých i zeleninových pokrmů. Směs má jemnější vůni, než jednotlivé pepře a zároveň má v pokrmu dekorační efekt. Mletá směs pepřů se dá použít všude, kde se používá mletý pepř. Má zajímavou jemnou chuť a vůni.

Detail
Provensálské koření

Provensálské koření

Provensálské koření je směs bylinek domácích ve francouzské Provence, která se hojně používá ve francouzské kuchyni především ke kořenění všech druhů masa, sýrů i zeleniny. Neobsahuje žádné chemické přísady ani sůl.

Detail
Pepř citronový bílý

Pepř citronový bílý

Je vhodný ke kořenění jemných mas, především ryb a zeleninových salátů.

Detail
Paštikové koření

Paštikové koření

Paštikové koření je směs koření a bylinek k domácí přípravě paštik. Usnadní Vám práci, protože již obsahuje cibuli. Neobsahuje sůl ani žádné jiné chemické přísady.

Detail
Orientální směs

Orientální směs

Orientální koření je kořenící směs, která dodá pokrmu orientální příchuť. Obsahuje sůl, neobsahuje glutaman ani žádné další přísady.

Detail
Orient marinovací směs

Orient marinovací směs

Orient - marinovací směs je kořenící přípravek určený především na pečený bůček.

Detail
Martinská husa

Martinská husa

Martinská husa je směs koření k úpravě pečené husy. Martinská husa je tradiční součástí české kuchyně. Tato směs obsahuje koření, která pomohou strávit tučné husí maso. Základní recept je na obalu. Neobsahuje sůl.

Detail
Mexiko

Mexiko

Mexiko je mírně pikantní marinovací směs ke grilování masa i zeleniny. Osahuje sůl a glutaman.

Detail
Kuřátko marinovací směs - Zlaté kuřátko

Kuřátko marinovací směs - Zlaté kuřátko

Zlaté kuřátko je marinovací směs určená ke grilování především drůbeže. Lze ji ale použít i k úpravě jiných druhů masa.

Detail
Kořenová zelenina

Kořenová zelenina

Kořenová zelenina je směs, která je určena k usnadnění přípravy polévek, omáček a salátů. Namáčí se ve vlažné vodě nebo se krátce povaří.

Detail
Koření pěti vůní

Koření pěti vůní

Koření pěti vůní je směs pěti druhů koření, která se používá v Číně ke kořenění pečeného masa, drůbeže a k ochucení marinád.

Detail
Rosovické koření

Rosovické koření

Rosovické koření je směs koření, která je pro své vlastnosti a účinky určena k širšímu použití v oblasti racionální výživy k usnadnění trávení především tučných a nadýmavých pokrmů. Obsahuje pouze druhy koření vypěstované v Čechách, neobsahuje sůl ani žádné další přísady. Má jemnou chuť a vůni. Hodí se k úpravě různých druhů mas, zeleniny, polévek, pomazánek a třeba i na chléb s máslem.

Detail
Zlaté žebírko

Zlaté žebírko

Zlaté žebírko je kořenící směs určená k nakládání a grilování vepřového masa.

Detail
Směs na mletá masa

Směs na mletá masa

Mleté maso je směs koření k úpravě mletého masa ve stylu tradiční české kuchyně (karbanátky, sekaná). Obsahuje sůl, neobsahuje glutaman ani žádné jiné přísady.

Detail
Steak

Steak

Steak je směs koření s malým množstvím soli. Neobsahuje glutaman. Hodí se k přípravě steaků, k pečení a grilování všech druhů masa včetně ryb i do salátů a omáček. Koření je zpracováno hruběji, takže zároveň plní dekorační funkci.

Detail
Svíčková

Svíčková

Směs sušené mleté kořenové zeleniny a koření, určená k snadné a rychlé přípravě a kořenění omáček. Lze ji použít jako základ pro jakoukoliv omáčku (např. rajskou, koprovou, apod.), především ale na svíčkovou omáčku.
Svíčková omáčka: 1 kg masa, 70 g tuku, 1 balení směsi, 25 g hladké mouky, 0,25 l kyselé smetany. Maso na tuku osmahneme po všech stranách, posypeme směsí, podlijeme a dusíme nebo pečeme do měkka. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně.

Detail
Tandoori masala

Tandoori masala

Tandoori masala je indická směs na pečení, která pochází ze severozápadní Indie - Rajasthanu. Ostrá směs koření, používaná k pečení masa.
Základní návod: Ze směsi koření, citronové šťávy a jogurtu se vymíchá krém, kterým se potře kuře vně i zevnitř a nechá asi 10 hod. uležet za občasného otáčení. Peče se v hlubší nádobě při 200°C.

Detail
Valencie

Valencie

Valencie je marinovací směs k úpravě všech druhů mas, ryb a zeleniny grilováním i pečením. Vzhledem k hrubší zrnitosti plní v pokrmu dekorační funkci.

Detail
Zabijačkové koření

Zabijačkové koření

Zabijačkové koření obsahuje směs koření a 30% soli. Směs je určena k úpravě masa při zabijačce, je ale také dobrá do polévek s bramborami a houbami.
Recept na jednoduchou lehkou vegetariánskou polévku:
Dáme vařit jeden větší rozkrájený brambor a hrst rýže do 3/4-1 l vody. Jakmile se brambor uvaří, přidáme lžíci zabijačkového koření a necháme krátce přejít varem.

Detail
Zaziki  / Zaziky řecké

Zaziki / Zaziky řecké

Směs koření používaná především v řecké kuchyni. Je výborná k ochucení salátů, např. v jogurtu. Obsahuje sůl. Bylinky jsou namlety hruběji, takže v salátu působí zároveň jako dekorativní prvek.

 

Detail
Vanilkový cukr / DIA vanilkový cukr

Vanilkový cukr / DIA vanilkový cukr

Vanilkový cukr s mletou přírodní vanilkou. Bez chemických přísad.

Vanilkový cukr vhodný pro diabetiky s přírodní vanilkou se používá do cukroví, pečiva, kompotů, pudinků, krémů, čokolády, zmrzlin, kaší i ke slazení nápojů.

Detail
Skořicový cukr / DIA skořicový cukr

Skořicový cukr / DIA skořicový cukr

Směs cukru se skořicí se používá k posypu sladkých pokrmů, do sladkého i vánočního pečiva, kompotů i teplých nápojů.

DIA Skořicový cukr s přírodní skořicí a fruktozou vhodný pro diabetiky v rámci diety určené lékařem. Směs cukru se skořicí se používá k posypu sladkých pokrmů, do sladkého i vánočního pečiva, kompotů i teplých nápojů.

Detail
Špagety

Špagety

Směs koření s přídavkem soli k úpravě špaget.

Dva nejjednodušší postupy:
1. Uvařené a scezené špagety posypeme směsí, přidáme trochu oleje nebo másla a podáváme.
2. Na oleji velmi krátce orestujeme koření, přidáme vodu, sůl, rajský protlak a povaříme. Omáčkou polijeme špagety na talíři.

 

Detail
Kypřící prášek do perníku

Kypřící prášek do perníku

Továrna v Mělnické Vrutici je již od 70. let výrobcem tohoto kypřícího prášku do perníku a dodnes používá původní recepturu. Návod na přípravu základního perníku je na každém obalu. Směs je vhodná pro bezlepkovou dietu a při použití fruktózy nebo umělého sladidla i pro diabetickou dietu. Kypřící složka neobsahuje fosfáty.

Detail

 

 

 

 

Na této stránce stále pracujeme a postupně pro Vás budeme doplňovat další informace o našich produktech, ať je pro Vás vyvoněná.

 

Než se vše usadí, můžete si naše koření s informacemi prohlédnout na eshopu: https://eshop.benkor.cz