BENKOR s.r.o. - EnglishBENKOR s.r.o. - DeutschBENKOR s.r.o. - Espanol BENKOR s.r.o. - Facebook BENKOR s.r.o. - Instagram BENKOR s.r.o. - Linkedin

Koření a kořenící směsi BENKOR 

NA TÉTO STRÁNCE NEUSTÁLE PRACUJEME A POSTUPNĚ PRO VÁS BUDEME DOPLŇOVAT DALŠÍ INFORMACE O NAŠICH PRODUKTECH.

Adžika

Adžika

Směs původem z Gruzie. Používá se k úpravě masa i zeleniny. Její chuť umožňuje universální použití do slaných pokrmů. Kromě běžného koření obsahuje sůl, kyselinu citronovou a česnek.

Detail
Angula  - gulášové koření bez lepku

Angula - gulášové koření bez lepku

Směs papriky, sušené cibule, spolu s polévkovým základem, moukami z rýže a pohanky a kořením určená k snadné a rychlé přípravě guláše nebo gulášové polévky. Návod je na obalu. Protože obsahuje cibuli a mouky na zahuštění, potřebujeme k přípravě již pouze maso, vodu a trochu soli a tuku. Tato směs neobsahuje lepek.

Detail
Bambova sůl

Bambova sůl

Kořenící sůl vhodná do zeleninových salátů, pomazánek, dresingů, omáček, na bílé maso, ryby, rýži, luštěniny, brambory i na chléb s máslem.

Detail
Biftekové koření

Biftekové koření

Biftekové koření je směs k rychlé přípravě bifteků z hovězího masa nebo divočiny. Maso se naklepe, posype směsí, podle chuti přisolí a orestuje po obou stranách na tuku. Obsahuje pšeničnou mouku, proto se nehodí pro bezlepkovou dietu.

Detail
Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

Bylinkové máslo je směs koření s přídavkem soli a kyseliny citronové vhodná k přípravě pomazánek a ke kořenění salátů.
Základní postup k přípravě bylinkového másla: 2-3 lžičky směsi utřeme do hladka s kostkou másla (0,25kg).

Detail
Grilovací koření  bez glutamanu / s glutamanem

Grilovací koření bez glutamanu / s glutamanem

Grilovací koření je vyvážená směs koření, bylinek, soli a glutamanu určená ke grilování každého masa.

Základní postup - grilované kuře: očištěné, opláchnuté a osušené kuře okořeníme směsí, potřeme olejem a grilujeme asi 60 min. Občas potíráme směsí rozmíchanou v oleji. Podle chuti můžeme dosolit.

 

 

Detail
Čarodějka

Čarodějka

Čarodějka je kořenící přípravek na grilování, rožnění, pečení, na přípravu minutek, do gulášů a omáček. Obsahuje kromě směsi koření ještě sůl, cukr, kyselinu citronovou a sezam. Směs vyrábíme ve spolupráci s firmou Ivan Píša, Léčivý domek, Žebrák.

Detail
Čubrica

Čubrica

Čubrica je známá bulharská směs bylinek, která se používá ke kořenění masitých i zeleninových pokrmů.

Detail
Francie  - marinovací směs

Francie - marinovací směs

Francie marinovací směs je bylinková směs bez soli ke grilování zeleniny. Je vhodné zeleninu předem naložit do směsi koření s olejem. Její pomocí můžeme připravit i dietní neslané pokrmy. Grilujeme obvyklým způsobem.

Detail
Garam masala

Garam masala

Garam masala - indická „domácí směs" je ostřejší směs, která se podobně jako Kari vyskytuje v mnoha různých variantách, závisejících na lokálních zvyklostech a chuti kuchařky. Naše garam masala pochází z Rajasthanu v severovýchodní Indii. Je to universální směs pro indické pokrmy masité i vegetariánské. Směs je vhodné na začátku přípravy opražit na oleji.

Detail
Gyros

Gyros

Směs tradičně používaná ke grilování masa – řecký Gyros. Hodí se ale podle fantasie i do různých jiných pokrmů, včetně zeleninových. Obsahuje bylinky, koření, sůl a dextrózu.

Detail
Italské / salátové bylinky

Italské / salátové bylinky

Italské bylinky do salátu je kořenící směs vhodná ke kořenění salátů. Hodí se i k pokrmům italského typu jako jsou těstoviny nebo pizza.

Detail
Kari

Kari

Kari je orientální směs koření, která se vyskytuje v mnoha variantách. Každá indická hospodyně míchá vlastní Kari. Naše Kari je směs indického typu zjemněná tak, aby byla přijatelná pro strávníky zvyklé na českou kuchyni. Mělnická Vrutice ji dodává na český trh již 50 let.

Detail
Koření do perníku

Koření do perníku

Koření do perníku je tradiční směs perníkového koření, která se v Mělnické Vrutici vyrábí už od nepaměti a je také součástí mnohých průmyslově vyráběných perníků. Na obalu je návod na vykrajované perníčky.

Detail
Pracharanda polévková

Pracharanda polévková

Prachanda je vyvážená zeleninová směs typu Vegeta. Neobsahuje glutaman ani žádné další přísady pouze sůl.
Pomůže Vám vylepšit každou polévku, omáčku i mnohou pomazánku. Lze ji použít i na posypání chleba s máslem. Papriková pracharanda navíc díky obsahu papriky dodává pokrmům červenou barvu a paprikovou příchuť. Hodí se také k přípravě gulášové polévky, nebo guláše vhodného pro děti.

Detail
Pět pepřů

Pět pepřů

Pět pepřů je směs červeného, zeleného, černého, bílého a sečuánského pepře. Používá se vcelku nebo podrcená k opepření masitých i zeleninových pokrmů. Směs má jemnější vůni, než jednotlivé pepře a zároveň má v pokrmu dekorační efekt. Mletá směs pepřů se dá použít všude, kde se používá mletý pepř. Má zajímavou jemnou chuť a vůni.

Detail
Provensálské koření

Provensálské koření

Provensálské koření je směs bylinek domácích ve francouzské Provence, která se hojně používá ve francouzské kuchyni především ke kořenění všech druhů masa, sýrů i zeleniny. Neobsahuje žádné chemické přísady ani sůl.

Detail
Kuřátko marinovací směs

Kuřátko marinovací směs

Zlaté kuřátko je marinovací směs určená ke grilování především drůbeže. Lze ji ale použít i k úpravě jiných druhů masa.

Detail
Rosovické koření

Rosovické koření

Rosovické koření je směs koření, která je pro své vlastnosti a účinky určena k širšímu použití v oblasti racionální výživy k usnadnění trávení především tučných a nadýmavých pokrmů. Obsahuje pouze druhy koření vypěstované v Čechách, neobsahuje sůl ani žádné další přísady. Má jemnou chuť a vůni. Hodí se k úpravě různých druhů mas, zeleniny, polévek, pomazánek a třeba i na chléb s máslem.

Detail
Směs na mletá masa

Směs na mletá masa

Mleté maso je směs koření k úpravě mletého masa ve stylu tradiční české kuchyně (karbanátky, sekaná). Obsahuje sůl, neobsahuje glutaman ani žádné jiné přísady.

Detail
Steak

Steak

Steak je směs koření s malým množstvím soli. Neobsahuje glutaman. Hodí se k přípravě steaků, k pečení a grilování všech druhů masa včetně ryb i do salátů a omáček. Koření je zpracováno hruběji, takže zároveň plní dekorační funkci.

Detail
Svíčková

Svíčková

Směs sušené mleté kořenové zeleniny a koření, určená k snadné a rychlé přípravě a kořenění omáček. Lze ji použít jako základ pro jakoukoliv omáčku (např. rajskou, koprovou, apod.), především ale na svíčkovou omáčku.
Svíčková omáčka: 1 kg masa, 70 g tuku, 1 balení směsi, 25 g hladké mouky, 0,25 l kyselé smetany. Maso na tuku osmahneme po všech stranách, posypeme směsí, podlijeme a dusíme nebo pečeme do měkka. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně.

Detail
Valencie

Valencie

Valencie je marinovací směs k úpravě všech druhů mas, ryb a zeleniny grilováním i pečením. Vzhledem k hrubší zrnitosti plní v pokrmu dekorační funkci.

Detail
Zaziki  / Zaziky řecké

Zaziki / Zaziky řecké

Směs koření používaná především v řecké kuchyni. Je výborná k ochucení salátů, např. v jogurtu. Obsahuje sůl. Bylinky jsou namlety hruběji, takže v salátu působí zároveň jako dekorativní prvek.

 

Detail
Vanilkový cukr / DIA vanilkový cukr

Vanilkový cukr / DIA vanilkový cukr

Vanilkový cukr s mletou přírodní vanilkou. Bez chemických přísad.

Vanilkový cukr vhodný pro diabetiky s přírodní vanilkou se používá do cukroví, pečiva, kompotů, pudinků, krémů, čokolády, zmrzlin, kaší i ke slazení nápojů.

Detail
Kypřící prášek do perníku

Kypřící prášek do perníku

Továrna v Mělnické Vrutici je již od 70. let výrobcem tohoto kypřícího prášku do perníku a dodnes používá původní recepturu. Návod na přípravu základního perníku je na každém obalu. Směs je vhodná pro bezlepkovou dietu a při použití fruktózy nebo umělého sladidla i pro diabetickou dietu. Kypřící složka neobsahuje fosfáty.

Detail

 

 

 

 

Na této stránce stále pracujeme a postupně pro Vás budeme doplňovat další informace o našich produktech, ať je pro Vás vyvoněná.

 

Než se vše usadí, můžete si naše koření s informacemi prohlédnout na eshopu: https://eshop.benkor.cz